2a Edició FESTIVAL DE JAZZ

El dissabte i diumenge dia 8 i 9 de juny de 2024 se celebra la segona edició del FESTIVAL DEL JAZZ DE MATADEPERA, creat i realitzat per l’Associació Fredi’s Jazz Band i organitzat per l’Excel·lentíssim Ajuntament de Matadepera.  El FESTIVAL DE JAZZ de Matadepera promou el talent jove entorn el Jazz en nois i noies de fins a 21 anys a partir d’edats molt primerenques.

Les activitats s’iniciaran el dissabte 8 a les 19:15 amb una cercavila amb la “New Orleans Dixie Jazz Band” i convidats pels carrers del centre de Matadepera.

A les 20:15  a l’escenari principal de la plaça de Cal Baldiró el combo d’adults “Ni Swing de calaix” de l’Escola Municipal “Frederic Mompou” de Matadepera, juntament amb la coral del Casal de la Gent Gran i la coral d’ Adults de l’escola, oferiran el primer concert. Després, a les 21:15 se celebra el concert amb “Roy Hargove Tribute”. També a l’escenari principal.

A les 22:30 comença a l’Hotel de la plaça de Cal Baldiró la Jam Session  amb l’objectiu d’aconseguir la unió entre els joves talents i els músics experimentats i la participació oberta de músics de Jazz de diferents edats i diferents instruments, fins ben avançada la nit de dissabte i matinada de diumenge.

El diumenge 9 comencen les activitats a les 11:30 del matí al Casal de Cultura amb una cercavila amb la “New Orleans Dixie Jazz band” pel centre de Matadepera i arribada a la plaça de Cal Baldirò.

A les 12:30 concert a l’escenari principal de la plaça de Cal Baldiró de “ Petits Dixie Fredi’s Jazz Band” de l’escola Frederic Mompou. Després, a les 13:15 el Concert dels Gumbo Jazz Band

Durant les actuacions del 8 i 9 hi haurà present dos “Food Trucks” amb una gran oferta gastronòmica, d’aquesta manera podrem gaudir de la bona música i del bon menjar.

A les 16:30  se celebra un debat-col·loqui obert a tothom sobre l’Història del Jazz a Catalunya i l’actitud del músic amb la música. Hi participen grans coneixedors d’aquests temes com en Pere Pons (periodista), en Ricard Gili (director i trompetista de la “Locomotora Negra”) i n’Enric Alegre (saxofonista i director de la Fredi’s Jazz Band). La conducció de la sessió a càrrec de Susanna Carmona (programadora del Festival de Jazz de Terrassa).  Es tracta de debatre sobre cap on va la música i què opinen els músics joves del panorama musical actual.

A les 17:30 tenim la Jam Session multitudinària a la part exterior del Casal de Cultura amb el grup “All Stars Legends & New Young Talens” Ricard Gili (director i trompetista de la “Locomotora Negre”, Josep Ma Farràs (trompetista), Adrià Font (bateria), Horacio Fumero (contrabaixista) i Pere Ferrer (pianista).

És a les 18:45  quan es sortirà de la plaça del Casal de Cultura en cercavila de tot els mùsics fins a l’escenari principal a la plaça de Cal Baldirò. Després a les 19:00 comença el Concert a l’escenari principal amb “ The Abstract Project”. A les 20:00 Concert final a l’escenari principal de la Fredi’s Jazz Band.

Per aquesta 2a edició del FESTIVAL DE JAZZ a Matadepera comptarem una altre vegada amb el suport de l’Excm. Ajuntament de Matadepera, d’espònsors i entitats col·laboradores locals.