Som escola

Projecte pedagògic

Som escola per què ens uneix un fil conductor que és la música, un llenguatge musical que és el Jazz, i dins d’aquest llenguatge, un estil que és el “Swing”, entre d’altres. Però també fem escola per què tenim una mateixa manera de fer, d’entendre i de transmetre la música, és a dir, tenim una metodologia.

Tant a les classes individuals com a les col·lectives, el que construïm és un esperit creatiu en el que l’alumne es sorprengui de la seva pròpia capacitat creativa. Tothom té coses al seu interior per explicar, i el que fem, és que aflorin els seus sentiments a través de la música.

Les classes les enfoquem de dues maneres: la primera, tenir un coneixement del llenguatge musical en el que ens basem, tant escoltant música com practicant-la a través d’exercicis melòdics i tècnics, i a més, amb intercanvi de partitures. En canvi, la segona és més creativa, juguem amb la música, per exemple: partint d’una nota, un alumne toca mentre els altres escolten amb atenció sense voler dominar, i acte seguit, es van incorporant els altres creant una simbiosi musical; una altra manera d’experimentar amb la música és a partir d’imatges, quadres, fotos o colors, on intentem amb l’instrument descriure el que ens aporten.

Busco que els alumnes no pensin ni raonin en cap moment en l’art creatiu. Si veig que estan donant-li massa voltes a allò que volen fer o s’encallen, els despisto d’aquesta ocupació mental que estant tenint, i així es lliuren i es buiden per tornar a l’espontaneïtat lliure i neta. Quan aconseguim aquesta espontaneïtat, el temps es para i conflueixen el passat, el present i el futur, i aleshores, la creativitat flueix com l’energia, una energia que la transformem en quelcom creatiu que esdevé un llenguatge màgic i únic, la música.

Dins d’aquets paràmetres, neix tot aquest conjunt de sensacions i formes creatives, i la Fredi’s Jazz Band engloba tot això, per aquest motiu: “som escola”.