Som banda

ESPAI DE CREACIÓ EMERGENT

Les coses surten sense planejar-les, i en la meva manera d’entendre l’art passa exactament el mateix, igual que en el propi transcurs de la nostra vida. Si busques, re busques i penses molt (inclús massa), també pot haver un bon resultat, però no serà tant pur, net ni fresc. Les idees i, en definitiva, l’art, surten de l’espontaneïtat del primer moment.

Així ens mostrem amb la Fredi’s Jazz Band, un racó que tenim a l’Escola Municipal Frederic Mompou de Matadepera. Un espai on ens trobem, provem, practiquem i debatem tot allò que ens ha passat durant el dia, ja sigui una conversa interessant amb alguna persona, el gaudi d’un dinar amb amics o simplement un gest.

La Fredi’s Jazz Band és un projecte que neix des de l’escola com un assignatura de grup per a instruments de vent. No ha estat una cosa premeditada ni planejada des d’un principi, tot el contrari, sobre el camí hem anat trobant i construint tots plegats, i aquí estem! Tampoc sabem on anirem a parar, cosa que crec que està a favor nostre, ja que no t’apoderes de res, simplement gaudeixes de tots els moments al màxim. Mentre estiguem ara i aquí tots junts, i tinguem il·lusió, aprendrem música, però també a compartir, a ser nosaltres mateixos, i en definitiva… a ser persones.

La nostra banda viu amb molta energia i entusiasme. Desenvolupa el sistema creatiu tant a les classes particulars com a les col·lectives, practicant el Swing com a llenguatge i estil musical, però també practiquem altres estils com la Bossa Nova, el Funk, el Latin, el Blues, el Boogie i les Balades.

Gràcies a tot el treball fet, hem pogut participar i oferir la nostra música als finals de curs de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou, a la Festa Major de Matadepera (agost del 2018 i 2019), a la inauguració del curs 2017-2018 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, al Forat del Pany (maig del 2018 i 2019), un espai musical que fan programacions setmanals a Vilafranca del Penedès. També hem actuat en alguns concerts solidaris, com el de la Fundació Vicente Ferrer, al Casal de la Cultura de Matadepera (desembre del 2018), a la sala Luz de Gas de Barcelona (octubre del 2019), i el concert a la Nova Jazz Cava de Terrassa (desembre 2019).

En aquests moments, amb tota aquesta experiència a les espatlles, tenim el repte de fer la gravació del primer disc de la Fredi’s Jazz Band a la Nova Jazz Cava de Terrassa.

COMPONENTS DE LA FREDI’S JAZZ BAND

Enric Alegre: direcció musical, saxo alt, saxo soprano, veu

Mireia Trapman veu

Quim Anglada 1 saxo alt i clarinet
Arnau Gumà 2 saxo alt
Jan Julià 1saxo tenor
Roc Badia 2 saxo tenor i clarinet
Diego Escolà saxo bariton i clarinet

Llorenç Casals 1 clarinet

Daniel Noguera 1 trombó
Guerau Orús 2 trombó
Manel Piqué 3 trombó
Oriol López 4 trombó
Dídac Ventura 4 trombó

Lluis Figuerola 1ª trumpeta
Noel Fortune 1ª trumpeta
Gerard Peñaranda 2ª trumpeta
Saul Andreu 3ª trumpeta
Estel de Juan 3ª trumpeta i veu
Oriol Horcas 4ª trumpeta

Gerard Casulleras piano
Pol Candela guitarra
Jordi Herrera contrabaix
Nuria Sánchez contrabaix
Oriol Ventura bateria