Som banda

ESPAI DE CREACIÓ EMERGENT

Les coses surten sense planejar-les, i en la meva manera d’entendre l’art passa exactament el mateix, igual que en el propi transcurs de la nostra vida. Si busques, re busques i penses molt (inclús massa), també pot haver un bon resultat, però no serà tant pur, net ni fresc. Les idees i, en definitiva, l’art, surten de l’espontaneïtat del primer moment.

Així ens mostrem amb la Fredi’s Jazz Band, un racó que tenim a l’Escola Municipal Frederic Mompou de Matadepera. Un espai on ens trobem, provem, practiquem i debatem tot allò que ens ha passat durant el dia, ja sigui una conversa interessant amb alguna persona, el gaudi d’un dinar amb amics o simplement un gest.

La Fredi’s Jazz Band és un projecte que neix des de l’escola com un assignatura de grup per a instruments de vent. No ha estat una cosa premeditada ni planejada des d’un principi, tot el contrari, sobre el camí hem anat trobant i construint tots plegats, i aquí estem! Tampoc sabem on anirem a parar, cosa que crec que està a favor nostre, ja que no t’apoderes de res, simplement gaudeixes de tots els moments al màxim. Mentre estiguem ara i aquí tots junts, i tinguem il·lusió, aprendrem música, però també a compartir, a ser nosaltres mateixos, i en definitiva… a ser persones.

La nostra banda viu amb molta energia i entusiasme. Desenvolupa el sistema creatiu tant a les classes particulars com a les col·lectives, practicant el Swing com a llenguatge i estil musical, però també practiquem altres estils com la Bossa Nova, el Funk, el Latin, el Blues, el Boogie i les Balades.

Gràcies a tot el treball fet, hem pogut participar i oferir la nostra música als finals de curs de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou, a la Festa Major de Matadepera (agost del 2018 i 2019), a la inauguració del curs 2017-2018 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, al Forat del Pany (maig del 2018 i 2019), un espai musical que fan programacions setmanals a Vilafranca del Penedès. També hem actuat en alguns concerts solidaris, com el de la Fundació Vicente Ferrer, al Casal de la Cultura de Matadepera (desembre del 2018), a la sala Luz de Gas de Barcelona (octubre del 2019), i el concert a la Nova Jazz Cava de Terrassa (desembre 2019).

En aquests moments, amb tota aquesta experiència a les espatlles, tenim el repte de fer la gravació del primer disc de la Fredi’s Jazz Band a la Nova Jazz Cava de Terrassa.

COMPONENTS DE LA FREDI’S JAZZ BAND

Direcció musical: Enric Alegre

Veu: Roser Puigbó, Mireia Trapman, Laia Sagas, Aitana Yeste, Enric Alegre

Piano: Gerard Casuleras

Guitarra: Pol Candela

Contrabaix: Nuria Sánchez, Jordi Herrera

Clarinet: Oriol Pablos, Llorenç Casals, Gerard Casulleras, Quim Anglada, Roc Badia, Diego Escolà

Bateria: Oriol Ventura

Saxo alt: Arnau Gumà, Quim Anglada, Enric Alegre

Saxo bariton: Roc Badia, Diego Escolà

Saxo tenor: Jan Julià, Quim Anglada, Roc Badia

Saxo soprà: Enric Alegre

Trompeta: Leo Torres, Mireia Vidal, Oriol Horcas, Mariona Galimany, Jep Grau

Trombó: Oriol López, Guerau Orus, Didac Ventura